To Agkyrovoli
. . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . .

Καλώς Ήλθατε στο Αγκυροβόλι!

Για την καλύτερη περιήγηση σας στο χώρο μας

κάντε την εγγραφή σας ΤΩΡΑ δωρεάν

ή συνδεθείτε με το όνομα μέλους και τον κωδικό

πρόσβασης σας.

Σε περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό σας

ζητήστε να σας στείλουμε νέο κωδικό πρόσβασης

στο email: agkyrovoliforum@gmail.com

. . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . .


To Agkyrovoli
 
ΦόρουμΠόρταλΕγγραφήΣύνδεση

 

Σύνδεση
Ψευδώνυμο μέλους:
Κωδικός:
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη: 
:: Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου
Η Ώρα Είναι
Νοέμβριος 2017
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
ΗμερολόγιοΗμερολόγιο
Πρόσφατα Θέματα
» Χιος: Πρόσφυγες σε hotspot απέρριψαν το φαγητό επειδή δεν ήταν καλά μαγειρεμένο
Δευ Νοε 20, 2017 5:44 pm από Μαίρη Γούβα

» Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: Μαχαίρωσε τον 21χρονο αδερφό του και αυτοκτόνησε
Δευ Νοε 20, 2017 5:18 pm από Μαίρη Γούβα

» Τα αυτόφωρα είναι για την πλέμπα, όχι για έναν Στουρνάρα
Δευ Νοε 20, 2017 11:07 am από Μαίρη Γούβα

» Μυτιλήνη: Γενική απεργία για το θέμα των μεταναστών
Δευ Νοε 20, 2017 11:05 am από Μαίρη Γούβα

» Εκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό και 8.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που επλήγησαν από τις πλημμύρες
Δευ Νοε 20, 2017 10:45 am από Μαίρη Γούβα

» Έκτακτη ανακοίνωση της αστυνομίας προς όλους!
Δευ Νοε 20, 2017 6:44 am από Μαίρη Γούβα

» Ο Ράμα έβαλε εισιτήριο για την είσοδο σε ορθόδοξες εκκλησίες!
Δευ Νοε 20, 2017 6:41 am από Μαίρη Γούβα

» Τρία επιπλέον σημεία διανομής τροφίμων, νερού και ειδών ένδυσης και υπόδησης στη Μάνδρα
Κυρ Νοε 19, 2017 3:36 pm από Μαίρη Γούβα

» Το ανθρώπινο πρόσωπο της ΠΑΕ ΑΕΚ: Στήριξη στους πλημμυροπαθείς
Κυρ Νοε 19, 2017 3:34 pm από Μαίρη Γούβα

» Στους 20 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Βρέθηκε κι άλλη σορός
Κυρ Νοε 19, 2017 3:32 pm από Μαίρη Γούβα

» Χανιά: 50χρονος κρεμάστηκε έξω από το σπίτι του
Κυρ Νοε 19, 2017 3:31 pm από Μαίρη Γούβα

» Όταν χτυπήσεις τη γυναίκα σου, δεν είσαι πια άντρας
Κυρ Νοε 19, 2017 3:17 pm από Μαίρη Γούβα

» Η τράπεζα της γυναίκας του Έντι Ράμα αγόρασε την “ελληνική” Εθνική Τράπεζα στην Αλβανία
Κυρ Νοε 19, 2017 3:14 pm από Μαίρη Γούβα

» Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα
Κυρ Νοε 19, 2017 1:45 pm από Μαίρη Γούβα

» Που θα απευθύνονται για σίτιση και στέγαση οι πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες
Κυρ Νοε 19, 2017 1:41 pm από Μαίρη Γούβα

» Πόσο πούλησε το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής την πρώτη ημέρα της επανακυκλοφορίας του
Κυρ Νοε 19, 2017 1:40 pm από Μαίρη Γούβα

» Βάλτε τέλος στο μεγαλύτερο έγκλημα! - Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης
Κυρ Νοε 19, 2017 1:11 pm από Μαίρη Γούβα

» Καταγγελία από τη Δήμαρχο Μάνδρας: Αστυνομικοί που δηλώθηκαν ότι ήταν εδώ, φύλαγαν το σπίτι του πρωθυπουργού
Κυρ Νοε 19, 2017 12:09 pm από Μαίρη Γούβα

» ... * * * Μωρό μου καλημέρα κοίτα μια ωραία μέρα! * * * ...
Σαβ Νοε 18, 2017 7:11 am από Μαίρη Γούβα

» Οι Τραπεζίτες Rothschild, το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος και η Εθνική Τράπεζα
Παρ Νοε 17, 2017 3:04 pm από Μαίρη Γούβα

» Πλήρης κατάλογος τραπεζών που ανήκουν και ελέγχονται από τους Ρόθτσαϊλντ
Παρ Νοε 17, 2017 1:57 pm από Μαίρη Γούβα

» Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Παρ Νοε 17, 2017 6:00 am από Μαίρη Γούβα

» Βίντεο: Ινδιάνοι των Μάγια ψέλνουν στα ελληνικά!
Παρ Νοε 17, 2017 5:58 am από Μαίρη Γούβα

» Το ξέσπασμα Έλληνα επιβάτη για την «καραντίνα» στα γερμανικά αεροδρόμια
Παρ Νοε 17, 2017 5:52 am από Μαίρη Γούβα

» Σφοδρή καταιγίδα στην Αθήνα με χαλάζι στο κέντρο της πόλης
Παρ Νοε 17, 2017 5:44 am από Μαίρη Γούβα

» Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή
Παρ Νοε 17, 2017 5:39 am από Μαίρη Γούβα

» Νηστεία των Χριστουγέννων. Πότε, γιατί και πώς;
Πεμ Νοε 16, 2017 4:48 pm από Μαίρη Γούβα

» Η κακοκαιρία «κύκλωσε» την Αθήνα - Σφοδρή καταιγίδα τώρα στα βόρεια προάστια
Πεμ Νοε 16, 2017 11:36 am από Μαίρη Γούβα

» Κοινωνικό μέρισμα 2017: Πού θα υποβάλετε την αίτηση
Πεμ Νοε 16, 2017 9:38 am από Μαίρη Γούβα

» ΑΝΤΙΟ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ ΜΟΥ!!!
Πεμ Νοε 16, 2017 4:37 am από Μαίρη Γούβα

» Φενερμπαχτσέ - Ολυμπιακός 83-90: «Σουλτάνος» στην Πόλη!
Πεμ Νοε 16, 2017 4:08 am από Μαίρη Γούβα

» Η πιο δύσκολη νύχτα για τη Δυτική Αττική που θρηνεί 15 νεκρούς
Πεμ Νοε 16, 2017 3:43 am από Μαίρη Γούβα

» Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί «μπιφτέκι κοτόπουλο» - Εντοπίστηκε σαλμονέλα
Τετ Νοε 15, 2017 4:03 pm από Μαίρη Γούβα

» Βόρεια Κορέα: Στον Τραμπ αξίζει η ποινή του θανάτου γιατί προσέβαλε τον Κιμ Γιονγκ-Ουν
Τετ Νοε 15, 2017 4:00 pm από Μαίρη Γούβα

» ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙ…(Βίντεο)
Τετ Νοε 15, 2017 3:07 pm από Μαίρη Γούβα

» Και νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού
Τετ Νοε 15, 2017 1:45 pm από Μαίρη Γούβα

» Τραγωδία στην Μάνδρα: Πέντε οι νεκροί από την κακοκαιρία - Live εικόνα από την περιοχή
Τετ Νοε 15, 2017 1:42 pm από Μαίρη Γούβα

» Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο - Τέλος τα χάρτινα από αύριο
Τετ Νοε 15, 2017 11:29 am από Μαίρη Γούβα

» Τραγωδία στην Μάνδρα: Δύο οι νεκροί από την κακοκαιρία - Live εικόνα από την περιοχή
Τετ Νοε 15, 2017 11:26 am από Μαίρη Γούβα

» Η λάσπη και οι πλημμύρες σκέπασαν Νέα Πέραμο και Μάνδρα
Τετ Νοε 15, 2017 10:04 am από Μαίρη Γούβα

» Έγκλημα στον Πειραιά: «Ο θείος μου προσπάθησε να με βιάσει και τον σκότωσα»
Τετ Νοε 15, 2017 9:58 am από Μαίρη Γούβα

» Παίρνουν από τις συντάξεις 3,8 δισ. και δίνουν «μποναμά» από 10 ευρώ!
Τετ Νοε 15, 2017 9:56 am από Μαίρη Γούβα

» ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ TAINIEΣ
Τετ Νοε 15, 2017 7:11 am από Μαίρη Γούβα

» Σαρώνει η «Ευρυδίκη» - Δείτε ποιες περιοχές θα πλήξει τις επόμενες ώρες
Τρι Νοε 14, 2017 3:40 pm από Μαίρη Γούβα

» Μέρισμα: Δίνουν ως δώρο στους συνταξιούχους, αυτά που τους κράτησαν!
Τρι Νοε 14, 2017 3:38 pm από Μαίρη Γούβα

» Η γενιά των 300 ευρώ: Δουλεύουν μόνο για το φαγητό
Δευ Νοε 13, 2017 10:53 am από Μαίρη Γούβα

» Απόβαση Κρητικών στην Αθήνα με γουρούνες για τον νέο ΚΟΚ
Δευ Νοε 13, 2017 10:48 am από Μαίρη Γούβα

» Ιερώνυμος: Θα ιδρυθεί ακαδημία ποδοσφαίρου της Αρχιεπισκοπής
Δευ Νοε 13, 2017 10:44 am από Μαίρη Γούβα

» Γίναμε η χλεύη των Τούρκων
Δευ Νοε 13, 2017 10:40 am από Μαίρη Γούβα

» Καλλιάνος: «Κατά ριπάς» θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες τη Δευτέρα
Κυρ Νοε 12, 2017 3:52 pm από Μαίρη Γούβα

Παρόντες χρήστες
12 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 12 επισκέπτες :: 1 μηχανή αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 120, στις Πεμ Δεκ 16, 2010 8:54 pm
Ψηφοφορία
Πραγματοποιείτε τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις;
 Ναι.
 Όχι.
 Μερικές από αυτές ναι.
 Δεν έχω σεξουαλικές φαντασιώσεις.
Επισκόπηση αποτελεσμάτων
Πόσο τυχεροί είστεσήμερα
Πόσο τυχεροί είστε σήμερα:

Ζώδια αναλυτικά

Woobies
Woobies

Ελάτε στο Facebook

Μοιραστείτε | 
 

 Κεφίρ, μεγάλης διατροφικής αξίας γαλακτοκομικό ρόφημα κατάλληλο για το έντερο, την πίεση, την αναιμία, την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την ουρολιθίαση, τον διαβήτη

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Μαίρη Γούβα
VIP woman
VIP woman
avatar

Ποντικός
Αριθμός μηνυμάτων : 22599
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009
Ηλικία : 56
Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔημοσίευσηΘέμα: Κεφίρ, μεγάλης διατροφικής αξίας γαλακτοκομικό ρόφημα κατάλληλο για το έντερο, την πίεση, την αναιμία, την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την ουρολιθίαση, τον διαβήτη    Σαβ Νοε 19, 2016 9:17 am



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Το κεφίρ ή αλλιώς κεφύριο, είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν, ρόφημα. Παρασκευάζεται κυρίως απο γάλα αιγοπροβάτων το οποίο έχει υποστεί γαλακτική και αλκοολική ζύμωση με την προσθήκη κόκκων κεφυριού, που έχουν την μορφή αφυδατωμένων κόκκων μεγέθους μπιζελιού. Το κεφίρ, όπως και η γιαούρτη, πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στις περιοχές γύρω από τον Καύκασο και έχει συνδεθεί με την εκπληκτική μακροζωία των φυλών που ζουν εκεί. Ο Elie Metchnikoff (Βραβείο Νόμπελ ιατρικής το 1908) που εργάστηκε στη Γαλλία, απέδιδε την μακροζωία των Βαλκανικών λαών στην άφθονη κατανάλωση ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος, δηλαδή Κεφίρ, κουμίς, ξυνόγαλου και γιαουρτιού. Η περίφημη θεωρία του υπήρξε η αιτία να προσελκυστεί το ενδιαφέρον των λαών της Δυτικής Ευρώπης με αποτέλεσμα να αυξηθεί η κατανάλωση όλων των όξινων προϊόντων γάλακτος!
Ανάλογα με την περιοχή έχει και διαφορετικό όνομα, όπως kephir, kiaphur, kefer, knapon, kepi, kippi. Είναι το πιο δημοφιλές ζυμούμενο γαλακτοκομικό προϊόν στις Παρευξείνιες χώρες. Ωστόσο, παράγεται και σε άλλες χώρες, όπως είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Τσεχία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, αλλά και η Αργεντινή, η Ταϊβάν.

Τα βακτήρια προκαλούν γαλακτική ζύμωση και δίνουν στο προιον την γεύση γιαούρτης. Έχει παχύρευστη υφή, είναι εύγευστο, εύπεπτο και πλούσιο σε προβιοτικά. Ο όρος προβιοτικά περιγράφει τα τρόφιμα εκείνα τα οποία περιέχουν ωφέλιμους για την υγεία μικροοργανισμούς. Η υψηλή περιεκτικότητα του κεφίρ σε προβιοτικά (υψηλότερη από του γιαουρτιού) δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη παθογόνων και τοξικών μικροοργανισμών του παχέως εντέρου και επαναφέρει σε ισορροπία την φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου.
Παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο στο οποίο έχει προστεθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καλλιέργεια από νωπούς σπόρους κεφίρ, προκαλώντας ζύμωση. Οι σπόροι κεφίρ, που οπτικά δίνουν την εντύπωση σφουγγαριού ή μικρου κουνουπιδιού, αποτελούνται από μια μάζα οξυγαλακτικών βακτηριδίων φιλικών για τον ανθρώπινο οργανισμό ζύμης που ονομάζεται kefiran.
ο κεφίρ παρασκευάζεται αποκλειστικά με κόκκους κεφίρ. Οι κόκκοι του κεφίρ έχουν ακανόνιστο σχήμα και ανώμαλη επιφάνεια. Μοιάζουν με μικρές συμπαγείς μάζες κουνουπιδιού. Παρουσιάζουν ελαστικότητα στη δομή τους και πολλές φορές σχηματίζουν συσσωματώματα. Το χρώμα τους είναι λευκό έως υποκίτρινο και έχουν χαρακτηριστική όξινη γεύση. Οι κόκκοι του κεφίρ είναι αποτέλεσμα μίας συμβίωσης βακτηρίων και ζυμών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έχουν πάντα καθορισμένη δομή και συμπεριφέρονται ως ζωντανοί οργανισμοί. Αυξάνονται σε μέγεθος, πολλαπλασιάζονται και μεταβιβάζουν τις ιδιότητές τους στις επόμενες γενιές των κόκκων.
Στην πραγματικότητα, οι κόκκοι του κεφίρ αποτελούνται από μικρότερα τμήματα με την ίδια σύσταση και μορφολογία. Στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο φαίνονται πυκνά συνυφασμένα νημάτια που σχηματίζουν τη βασική δομή των κόκκων μέσα στην οποία παγιδεύονται οι μικροοργανισμοί.
Οι κόκκοι διατηρούνται σε γάλα υπό ψύξη για να χρησιμοποιηθούν σε επόμενο εμβολιασμό γάλακτος. Το κεφίρ είναι έτοιμο για κατανάλωση και διατηρείται στους 4οC για περιορισμένο χρόνο.
Το κεφίρ είναι ένα φυσικό τρόφιμο που περιέχει προβιοτικούς μικροοργανισμούς. Ως προβιοτικοί χαρακτηρίζονται οι ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι δρουν ευεργετικά στην υγεία του ανθρώπου. Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον για αυτά τα προβιοτικά είδη τόσο από τους επιστήμονες όσο και από τους καταναλωτές.



Τι περιέχει;
Περιέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, μέταλλα και αμινοξέα που βοηθούν τον οργανισμό του ανθρώπου στις λειτουργίες θεραπείας και συντήρησης. Οι πλήρεις πρωτεϊνες του κεφίρ, αφομοιώνονται ευκολότερα στο σώμα. Τα αμινοξέα του είναι γνωστά για τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.

Θρεπτική αξία
Ένα φλιτζάνι κεφίρ αποτελεί πηγή πρωτεΐνης, με 8 έως 11g/φλιτζάνι. Το κεφίρ παρέχει επίσης το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Α και το 25% της βιταμίνης D. Το Κεφίρ είναι επίσης μια καλή πηγή ασβεστίου, παρέχοντας στον οργανισμό περίπου το 30% της ημερήσιας απαιτούμενης ενεργειακής πρόσληψης/φλιτζάνι, με βάση μία τυπική δίαιτα αξίας 2.000 θερμίδων.
Προβιοτικά
Το κεφίρ περιέχει συγκεκριμένα βακτήρια, ωφέλιμα για την υγεία , τα οποία δεν τα βρίσκουμε στο γιαούρτι, συμπεριλαμβανομένων των Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, Acetobacter species, Streptococcus species, Saccharomyces kefir και Τorula kefir. Αυτοί οι ευεργετικοί μικροοργανισμοί συμβάλλουν την ενίσχυση της υγείας του πεπτικού συστήματος και παράλληλα εμποδίζουν την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηριδίων στο έντερο.
Βιταμίνες
Η βιταμίνη Κ και Β12, παράγονται στο έντερο και τα προβιοτικά που βρίσκονται στο κεφίρ συμμετέχουν στην παραγωγή των βιταμινών αυτών.

Ποιά είναι τα οφέλη του κεφίρ;
Η ιδιαιτερότητα του κεφίρ είναι ότι αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό περισσότερο από το γιαούρτι!
Καθαρίζει το έντερο, παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Η φυσική μικροχλωρίδα του κεφίρ περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι έχουν αντιμικροβιακή δράση έναντι των παθογόνων μικροοργανισμών, επαναποικίζουν το πεπτικό σύστημα και βοηθούν στην πέψη.
Επίσης, η κατανάλωση του κεφίρ βοηθάει στην καταπολέμηση των εντερικών διαταραχών, στην κινητικότητα του εντέρου, μειώνει το φούσκωμα και συμβάλλει σε ένα πιο υγιές πεπτικό σύστημα. Βοηθάει στην ισορροπία του εσωτερικού οικοσυστήματος ώστε ο οργανισμός να έχει καλύτερη υγεία.
Οι μικροοργανισμοί του κεφίρ υδρολύουν τις πρωτεΐνες και τη λακτόζη. Οι ευεργετικές ζύμες και τα φιλικά βακτηρίδια του κεφίρ καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης του γάλακτος. Έτσι είναι ιδανικό για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Οι μικροβιακοί πολυσακχαρίτες που παράγονται από τη μικροχλωρίδα του κεφίρ δεσμεύουν τοξικές ουσίες και έχουν την ιδιότητα να μειώνουν το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα προστατεύοντας έτσι από καρδιαγγειακές παθήσεις.
Σύμφωνα με έρευνες, το κεφίρ και η κεφιράνη (πολυσακχαρίτης του κεφίρ) έχουν εμφανίσει αντικαρκινική δράση.
Βοηθάει για μια ισορροπημένη τροφή.
Συμβάλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.
Ανακουφίζει όλες τις εντερικές διαταραχές, προωθεί την κίνηση των εντέρων με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα υγιέστατο πεπτικό σύστημα απαλλαγμένο από τη δυσκοιλιότητα.
Προσφέρει αφθονία ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, για την σωστή αύξηση των κυττάρων, τη συντήρηση του σώματος και την άφθονη ενέργεια.Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, Β1 και C. Άριστη πηγή βιοτίνης που βοηθά την αφομοίωση των άλλων βιταμινών Β από το σώμα.
Βελτιώνει καταστάσεις όπως η αναιμία.
Το Κεφίρ σαν «φυσικό φάρμακο» προλαμβάνει και καταπολεμά προβλήματα υγείας! Οι καρδιακοί, οι ρευματοπαθείς και οι πάσχοντες από χρόνιες εντερίτιδες ευνοούνται από τη λήψη του
Βοηθά στην πρόληψη και καταπολέμηση ασθενειών όπως αλλεργίες, αρθριτικά, εντερικά, κολίτιδες, ημικρανίες, στομαχικές διαταραχές
Βοηθά σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος, χρόνιες εντερίτιδες, ασθένειες νεφρών και συκωτιού.
Έχει διουρητικές ιδιότητες.
Υποβοηθά την ανάρρωση από διάφορες αρρώστιες και γενικά επιδρά ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό.
Είναι ένα άριστο διαιτητικό προϊόν με πολύ χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.
Αποτελεί ιδανικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα σπορ.
Με συχνή χρήση υποβοηθά την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης και της υπέρτασης.
Βοηθά στην επαναφορά του εσωτερικού οικοσυστήματος μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.
Συνιστάται ιδιαίτερα σε μωρά, εγκύους και ηλικιωμένους. Είναι εξαιρετική τροφή για έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν, για την τρίτη ηλικία και για τα άτομα με προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα. (Βοηθά τις γυναικείες οδύνες και τους ενοχλητικούς εμετούς των εγκύων)
Ελάττωση αυξημένης χοληστερόλης αίματος.
Βοηθά ανθρώπους που έχουν καταναλώσει αλκοολούχα ποτά να ανακουφιστούν και άτομα που έχουν μεθύσει να συνέλθουν γρήγορα
Ενώ λέγεται πως μπορεί να θεραπεύσει και να επουλώσει εξανθήματα κ εκζέματα τοποθετώντας κεφίρ επάνω στην πάσχουσα περιοχή.
Το Κεφίρ είναι δροσιστικό. Μπορούμε να ξεδιψάσουμε το καλοκαίρι πίνοντας μισό λίτρο την ημέρα
Είναι ανεκτό από όλους τους ανθρώπους, μπορεί να πίνετε από διαβητικούς και εξασθενημένα άτομα
Βοηθά στην καταπολέμηση της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας
Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι όταν λαμβάνεται προληπτικά έχει αντικαρκινική δράση. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «»Cancer Management and Research,» το Φεβρουάριο του 2011, βρέθηκε ότι το κεφίρ παρεμποδίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη των κακοηθών Τ-κύτταρων, τα οποία παίζουν ρόλο σε ορισμένους τύπους κυτταρικού καρκίνου.


Έλεγχος σωματικού βάρους
Ένα φλιτζάνι απλό κεφίρ περιέχει 150 θερμίδες και 8g λίπους, 5g εκ των οποίων είναι κορεσμένα. Εάν προσέχετε το βάρος σας, επιλέξτε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κεφίρ, καθώς ένα φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κεφίρ περιέχει μόνο 110 θερμίδες και 2 g λίπους, εκ των οποίων τα 1,5 g είναι κορεσμένα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Curtin της Αυστραλίας βρήκαν σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 ότι τα άτομα που κατανάλωναν πέντε μερίδες γαλακτοκομικών καθημερινά, σε υποθερμιδική δίαιτα, έχασαν περισσότερο βάρος και κοιλιακό λίπος από αυτούς που κατανάλωναν μόλις τρεις μερίδες γαλακτοκομικών ημερησίως. Ένα φλιτζάνι κεφίρ υπολογίζεται ως μία μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων.

Που μπορούμε να το προμηθευτούμε;
Πλέον και στην χώρα μας κυκλοφορεί στην αγορά και είναι πολύ εύκολο να το βρείτε.
Πέρα από το να το πίνετε, χρησιμοποιήστε το κεφίρ σε milk shake, λουκουμάδες, κρέπες, κέικ και σε συνταγές στη θέση της γιαούρτης.


_________________
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Μαίρη Γούβα
VIP woman
VIP woman
avatar

Ποντικός
Αριθμός μηνυμάτων : 22599
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009
Ηλικία : 56
Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κεφίρ, μεγάλης διατροφικής αξίας γαλακτοκομικό ρόφημα κατάλληλο για το έντερο, την πίεση, την αναιμία, την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την ουρολιθίαση, τον διαβήτη    Σαβ Νοε 19, 2016 9:19 am



Οδηγίες για παρασκευή κεφίρ στο σπίτι

Βάλτε 50 γραμμάρια κόκκους κεφίρ σε ένα γυάλινο βάζο. Προσθέστε 1/2 λίτρο γάλα της προτίμησής σας και κλείστε καλά το καπάκι.
Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες. Αν το θέλετε ποιο αραιό αφήστε το 12 ώρες.
Όσο πιο πολύ το άφήνετε τόσο πιο πηχτό και όξινη η γεύση θα γίνεται. Γενικά μην το αφήνεται πάνω από τρεις μέρες και λιγότερο από 12 ώρες. Φροντίστε επίσης να είναι μακριά απο το άμεσο ηλιακό φώς.
Περάστε το από πλαστικό σουρωτήρι (όχι μεταλλικό). Αυτό που θα περάσει είναι το πόσιμο κεφίρ, ότι μείνει στο σουρωτήρι είναι οι δραστικοί κόκκοι τους οποίους θα ξαναχρησιμοποιήσετε για την επόμενη καλλιέργεια.
Ξεβγάλτε καλά το βάζο, και τους κόκκους όπως είναι μέσα στο πλαστικό σουρωτήρι, με φρέσκο γάλα ή με κρύο νερό προσέχοντας να στραγγίσει καλά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία παρασκευής από την αρχή.

Πότε θα καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να το σουρώσετε και να το καταναλώσετε;
Ένα ενδεικτικό σημείο ότι το κεφίρ είναι έτοιμο προς κατανάλωση, είναι ότι οι σπόροι αρχικά μένουν ψηλά και επιπλέουν, ενώ όταν το ρόφημα αρχίζει να ετοιμάζεται, οι σπόροι πάνε στον πάτο. Συνήθως, θέλει από 1-2 ημέρες. Επίσης, αρχίζει να διαχωρίζεται το γάλα από το νερό, σαν να υπάρχει διαστρωμάτωση των υγρών. Το πόσο σύντομα θα συμβεί αυτό, εξαρτάται από την ποσότητα των σπόρων και από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αναπτύσσεται πιο γρήγορα τους θερμούς μήνες. Μόλις δείτε ότι αρχίζει να διαχωρίζεται το υγρό, το βάζετε στο ψυγείο. Μετά, αν θέλετε να το πιείτε σε θερμοκρασία δωματίου, το αφήνετε λίγο εκτός ψυγείου και σουρώνετε. Αν το βάλετε πρόωρα στο ψυγείο, θα καθυστερήσει πολύ να γίνει.
Πότε πρέπει να το χαρίσετε;
Όταν σε μισό λίτρο γάλα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, οι σπόροι έχουν γίνει πολλοί (4-5 κ. σ. και παραπάνω) τότε, ήρθε η ώρα είτε να μοιράσετε τους σπόρους σε 2 βάζα, είτε να χαρίσετε λίγο. Αυτό θα συμβεί περίπου σε ένα μήνα, αν το καλλιεργείτε συχνά.

Υπάρχει άλλος τρόπος συντήρησης;
Μπορείτε να φυλάξετε τους σπόρους στην κατάψυξη, αλλά για να επανέρθουν οι σπόροι στη φυσική τους κατάσταση, τους βάζουμε σε μικρή ποσότητα γάλακτος και αλλάζουμε συχνά το γάλα αυτό χωρίς να το πίνουμε για λίγες μέρες. Μετά από 4-5 μέρες, το κεφίρ μας θα πρέπει να έχει τη συνηθισμένη του μορφή και συμπεριφορά. Αν όχι, τότε δεν κάνει πια. Πολλοί λένε ότι δεν πρέπει να τους καταψύχετε, γιατί μπορεί να μην μπορείτε να τους επαναφέρετε.


Με την συνεχή καλλιέργεια ο αριθμός των κόκκων πολλαπλασιάζετε και, η τους αφήνετε και με την ίδια ποσότητα γάλατος θα γίνει πιο πυκνό η το απομακρύνεται. Δείτε στο παρακάτω βίντεο με πολύ απλό τρόπο την διαδικασία καλλιέργειας κεφίρ



Διαβάστε επίσης
Οι ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού. Βοηθήστε την δίαιτα σας τρώγοντας γιαούρτι


Η θρεπτική - διατροφική αξία που έχει το γάλα. Παγκόσμια ημέρα γάλακτος
Το κατσικίσιο γάλα συμβάλει στην θεραπεία του γαστρικού έλκους, της οστεοπόρωσης, της σιδηροπενίας, της αρτηριοσκλήρυνσης.






http://medlabgr.blogspot.com/2015/09/kefir.html

_________________
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Κεφίρ, μεγάλης διατροφικής αξίας γαλακτοκομικό ρόφημα κατάλληλο για το έντερο, την πίεση, την αναιμία, την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την ουρολιθίαση, τον διαβήτη
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
To Agkyrovoli :: Συνταγές :: Διατροφή - fitness-
Μετάβαση σε: