To Agkyrovoli
. . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . .

Καλώς Ήλθατε στο Αγκυροβόλι!

Για την καλύτερη περιήγηση σας στο χώρο μας

κάντε την εγγραφή σας ΤΩΡΑ δωρεάν

ή συνδεθείτε με το όνομα μέλους και τον κωδικό

πρόσβασης σας.

Σε περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό σας

ζητήστε να σας στείλουμε νέο κωδικό πρόσβασης

στο email: agkyrovoliforum@gmail.com

. . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . .


To Agkyrovoli
 
ΦόρουμΠόρταλΕγγραφήΣύνδεση

 

Σύνδεση
Ψευδώνυμο μέλους:
Κωδικός:
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη: 
:: Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου
Η Ώρα Είναι
Ιούνιος 2018
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
ΗμερολόγιοΗμερολόγιο
Πρόσφατα Θέματα
» Πολίτες Πέταξαν g@y στον Θερμαϊκό – Μακεδονία δεν είναι ελληνική, είναι ομοφυλοφιλική έγραφαν!
Χθες στις 10:16 am από Μαίρη Γούβα

» Εκλογές στην Τουρκία: Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον «σουλτάνο» Ερντογάν
Χθες στις 10:06 am από Μαίρη Γούβα

» Το τέλος της Μακεδονίας σήμανε την αρχή του τέλους της Ελλάδας. Διαβάστε τι έρχεται κατά πάνω μας
Τρι Ιουν 19, 2018 9:05 am από Μαίρη Γούβα

» Χαμός στα Σκόπια – Οι Σκοπιανοί δεν δέχονται την συμφωνία
Δευ Ιουν 18, 2018 10:50 am από Μαίρη Γούβα

» Δηλητηρίαση από υδράργυρο. Που βρίσκεται και τι μπορεί να προκαλέσει; Τι θα κάνετε αν σπάσει το θερμόμετρο;
Δευ Ιουν 18, 2018 12:10 am από Μαίρη Γούβα

» Alert! Καταψήφισε την κυβέρνηση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος
Σαβ Ιουν 16, 2018 10:17 pm από Μαίρη Γούβα

» Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» φωνάζουν εκατοντάδες πολίτες
Σαβ Ιουν 16, 2018 6:07 pm από Μαίρη Γούβα

» Εύκολη Σως Καραμέλας
Σαβ Ιουν 16, 2018 5:27 pm από Μαίρη Γούβα

» Κέικ Σοκολάτας Με Καφέ
Σαβ Ιουν 16, 2018 5:23 pm από Μαίρη Γούβα

» Έκτακτο – Κλείνουν οι δρόμοι προς ΠΡΕΣΠΕΣ-Δεν θα επιτραπεί κανένα όχημα και λεωφορείο να περάσει προς ΠΡΕΣΠΕΣ.
Σαβ Ιουν 16, 2018 5:17 pm από Μαίρη Γούβα

» «Ραντεβού» την Κυριακή στις Πρέσπες δίνει η Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία
Σαβ Ιουν 16, 2018 5:06 pm από Μαίρη Γούβα

» Δόθηκε το πρώτο "σήμα" για τις περικοπές των συντάξεων για το 2019
Σαβ Ιουν 16, 2018 4:45 pm από Μαίρη Γούβα

» Αποκλειστικό: «Βόμβα» από τον Αρειο Πάγο για το Σκοπιανό
Σαβ Ιουν 16, 2018 1:42 pm από Μαίρη Γούβα

» Πολύ Ολυμπιακός για να πεθάνει!
Πεμ Ιουν 14, 2018 9:28 pm από Μαίρη Γούβα

» Νίκος Κοτζιάς: «Σύντομα και η συμφωνία με την Αλβανία για σύνορα και θαλάσσιες ζώνες»
Πεμ Ιουν 14, 2018 7:10 pm από Μαίρη Γούβα

» Σε διπλό Ταμπλό ο Καμμένος: «Δεν Φηφίζω το Όνομα, αλλά Στηρίζω την Κυβέρνηση»
Πεμ Ιουν 14, 2018 6:48 pm από Μαίρη Γούβα

» Να μπει τέλος στη δικτατορία της αμάθειας, να αρχίσει η εκκαθάριση στις ιδέες και αξίες…
Πεμ Ιουν 14, 2018 5:44 pm από Μαίρη Γούβα

» Δυσάρεστη αναπνοή; Κακοσμία; Μήπως φταίει το φαγητό σου;
Πεμ Ιουν 14, 2018 4:32 pm από Μαίρη Γούβα

» Το Μουντιάλ έχει τους δικούς του κανόνες στο σεξ
Πεμ Ιουν 14, 2018 4:26 pm από Μαίρη Γούβα

» Αρχίζει Σήμερα Το Μουντιάλ 2018 - Δείτε Το Πρόγραμμα Των Αγώνων
Πεμ Ιουν 14, 2018 4:12 pm από Μαίρη Γούβα

» Σε πένθος ο Πύρρος Δήμας - Πέθανε η σύζυγός του
Πεμ Ιουν 14, 2018 12:46 pm από Μαίρη Γούβα

» Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη
Πεμ Ιουν 14, 2018 12:40 pm από Μαίρη Γούβα

» Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Στη Θράκη ο 3ος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας
Πεμ Ιουν 14, 2018 12:35 pm από Μαίρη Γούβα

» Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε Καλάβρυτα για το Σκοπιανό για το Ξεπούλημα της Μακεδονίας – Αμβρόσιος: Δεν θα δεχθούμε αυτή την ταπείνωση
Πεμ Ιουν 14, 2018 9:23 am από Μαίρη Γούβα

» Η κυβέρνηση Ζάεφ απαντά στον Ιβανόφ: Για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζεις εσύ, αλλά οι πολίτες
Τετ Ιουν 13, 2018 11:35 pm από Μαίρη Γούβα

» ΕΚΤΑΚΤΟ! Διάγγελμα Ιβάνοφ: «Ταπεινωτική η συμφωνία, δεν υπογράφω» – Αντίστροφη μέτρηση για το απόλυτο χάος στα Σκόπια
Τετ Ιουν 13, 2018 11:33 pm από Μαίρη Γούβα

» Οργισμένος Στρατηγός Συναδινός: Προειδοποιώ τους Βουλευτές όλων των κομμάτων
Τετ Ιουν 13, 2018 11:26 pm από Μαίρη Γούβα

» Φράγκος Φραγκούλης: Να παραιτηθεί ο Παυλόπουλος για να μην κατηγορηθεί για εθνική προδοσία
Τετ Ιουν 13, 2018 3:18 pm από Μαίρη Γούβα

» Μαξίμου: Αυτή είναι η συμφωνία -Βόρεια Μακεδονία, μακεδονική εθνότητα και γλώσσα
Τετ Ιουν 13, 2018 9:39 am από Μαίρη Γούβα

» 50 φράσεις της Ελληνίδας μάνας!
Τετ Ιουν 13, 2018 12:20 am από Μαίρη Γούβα

» ΕΕ προς Τουρκία: Εφαρμόστε τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών από την Ελλάδα
Παρ Ιουν 08, 2018 5:20 pm από Μαίρη Γούβα

» Εκτός ΝΔ ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος για δηλώσεις του σχετικά με Μπουτάρη και Εβραίους
Παρ Ιουν 08, 2018 5:15 pm από Μαίρη Γούβα

» Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τις υπερωρίες και την υπερεργασία
Παρ Ιουν 08, 2018 4:56 pm από Μαίρη Γούβα

» ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ… ΤΩΡΑ!
Παρ Ιουν 08, 2018 4:50 pm από Μαίρη Γούβα

» Πάνω από τους Φούρνους πέταξαν δύο τουρκικά F-16
Παρ Ιουν 08, 2018 4:43 pm από Μαίρη Γούβα

» Η Αυστρία κλείνει τουρκικά τζαμιά και διώχνει ιμάμηδες
Παρ Ιουν 08, 2018 3:59 pm από Μαίρη Γούβα

» Η τραγική ιστορία ζωής του 37χρονου αγνοούμενου από τη Δράμα που βρέθηκε θαμμένος σε αυλή σπιτιού
Παρ Ιουν 08, 2018 3:55 pm από Μαίρη Γούβα

» Σοκ στη Γερμανία: 20χρονος μετανάστης από το Ιράκ κατηγορείται για βιασμό και δολοφονία 14χρονης
Παρ Ιουν 08, 2018 3:52 pm από Μαίρη Γούβα

» Δυστυχώς... έκαναν σεξ και πέθαναν
Πεμ Ιουν 07, 2018 6:38 pm από Μαίρη Γούβα

» Πέλλα: Απαγόρευσαν σε Σκοπιανούς δημοσιογράφους να καλύψουν το συλλαλητήριο
Πεμ Ιουν 07, 2018 6:35 pm από Μαίρη Γούβα

» Ένας ηγέτης πρέπει να είναι πολύγλωσσος: Διάσημοι αρχηγοί χωρών μιλούν γλώσσες άλλες από τις μητρικές τους
Πεμ Ιουν 07, 2018 6:24 pm από Μαίρη Γούβα

» Τσαβούσογλου: Η Τουρκία «παγώνει» τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων με την Ελλάδα
Πεμ Ιουν 07, 2018 6:07 pm από Μαίρη Γούβα

» Σάλος με αλυσίδα Fast Foοd: Αρουραίοι περπατούσαν πάνω στα μπέργκερ! (vid)
Πεμ Ιουν 07, 2018 6:01 pm από Μαίρη Γούβα

» Σε 21 πόλεις τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου για τη Μακεδονία: Δείτε πού θα γίνουν συγκεντρώσεις
Τρι Ιουν 05, 2018 1:42 pm από Μαίρη Γούβα

» Ποια είναι η εταιρεία «Καρώνης» που επλήγη από την πυρκαγιά στο Περιστέρι
Τρι Ιουν 05, 2018 12:54 pm από Μαίρη Γούβα

» ALERT! Τουρκικά F-16 έκαναν 7 υπερπτήσεις πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά
Τρι Ιουν 05, 2018 12:49 pm από Μαίρη Γούβα

» «Χτενίζουν» την Γκιώνα για τον δολοφόνο της 13χρονης τσιγγάνας στην Άμφισσα
Τρι Ιουν 05, 2018 12:47 pm από Μαίρη Γούβα

» Έρχεται η πρώτη θερμή εισβολή για το φετινό καλοκαίρι
Τρι Ιουν 05, 2018 12:19 am από Μαίρη Γούβα

» Οροθετική δάγκωσε νοσηλευτή μέσα στο Δρομοκαϊτειο
Δευ Ιουν 04, 2018 2:15 pm από Μαίρη Γούβα

» Κρήτη: Στο νοσοκομείο 14χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ
Δευ Ιουν 04, 2018 2:13 pm από Μαίρη Γούβα

Ψηφοφορία
Τι Προσέχετε σε μία άγνωστη Γυναίκα;
 Κόμμωση
 Μάτια
 Χείλη
 Στήθος
 Πισινό
 Μέση
 Όλα
 Δεν Βλέπω.. (αλήθεια??)
Επισκόπηση αποτελεσμάτων
Πόσο τυχεροί είστεσήμερα
Πόσο τυχεροί είστε σήμερα:

Ελάτε στο Facebook
ForeverGreen Greece
ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
TSIMPIDIS TRANSPORT
Κομμωτήριο Μπέττυ & Ρεβέκκα
Εναλλακτικές Θεραπείες
Perfumes Alexander
Ο Καιρός Σήμερα

Μοιραστείτε | 
 

 Κεφίρ, μεγάλης διατροφικής αξίας γαλακτοκομικό ρόφημα κατάλληλο για το έντερο, την πίεση, την αναιμία, την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την ουρολιθίαση, τον διαβήτη

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Μαίρη Γούβα
VIP woman
VIP woman
avatar

Ποντικός
Αριθμός μηνυμάτων : 23267
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009
Ηλικία : 57
Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔημοσίευσηΘέμα: Κεφίρ, μεγάλης διατροφικής αξίας γαλακτοκομικό ρόφημα κατάλληλο για το έντερο, την πίεση, την αναιμία, την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την ουρολιθίαση, τον διαβήτη    Σαβ Νοε 19, 2016 9:17 am



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Το κεφίρ ή αλλιώς κεφύριο, είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν, ρόφημα. Παρασκευάζεται κυρίως απο γάλα αιγοπροβάτων το οποίο έχει υποστεί γαλακτική και αλκοολική ζύμωση με την προσθήκη κόκκων κεφυριού, που έχουν την μορφή αφυδατωμένων κόκκων μεγέθους μπιζελιού. Το κεφίρ, όπως και η γιαούρτη, πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στις περιοχές γύρω από τον Καύκασο και έχει συνδεθεί με την εκπληκτική μακροζωία των φυλών που ζουν εκεί. Ο Elie Metchnikoff (Βραβείο Νόμπελ ιατρικής το 1908) που εργάστηκε στη Γαλλία, απέδιδε την μακροζωία των Βαλκανικών λαών στην άφθονη κατανάλωση ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος, δηλαδή Κεφίρ, κουμίς, ξυνόγαλου και γιαουρτιού. Η περίφημη θεωρία του υπήρξε η αιτία να προσελκυστεί το ενδιαφέρον των λαών της Δυτικής Ευρώπης με αποτέλεσμα να αυξηθεί η κατανάλωση όλων των όξινων προϊόντων γάλακτος!
Ανάλογα με την περιοχή έχει και διαφορετικό όνομα, όπως kephir, kiaphur, kefer, knapon, kepi, kippi. Είναι το πιο δημοφιλές ζυμούμενο γαλακτοκομικό προϊόν στις Παρευξείνιες χώρες. Ωστόσο, παράγεται και σε άλλες χώρες, όπως είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Τσεχία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, αλλά και η Αργεντινή, η Ταϊβάν.

Τα βακτήρια προκαλούν γαλακτική ζύμωση και δίνουν στο προιον την γεύση γιαούρτης. Έχει παχύρευστη υφή, είναι εύγευστο, εύπεπτο και πλούσιο σε προβιοτικά. Ο όρος προβιοτικά περιγράφει τα τρόφιμα εκείνα τα οποία περιέχουν ωφέλιμους για την υγεία μικροοργανισμούς. Η υψηλή περιεκτικότητα του κεφίρ σε προβιοτικά (υψηλότερη από του γιαουρτιού) δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη παθογόνων και τοξικών μικροοργανισμών του παχέως εντέρου και επαναφέρει σε ισορροπία την φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου.
Παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο στο οποίο έχει προστεθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καλλιέργεια από νωπούς σπόρους κεφίρ, προκαλώντας ζύμωση. Οι σπόροι κεφίρ, που οπτικά δίνουν την εντύπωση σφουγγαριού ή μικρου κουνουπιδιού, αποτελούνται από μια μάζα οξυγαλακτικών βακτηριδίων φιλικών για τον ανθρώπινο οργανισμό ζύμης που ονομάζεται kefiran.
ο κεφίρ παρασκευάζεται αποκλειστικά με κόκκους κεφίρ. Οι κόκκοι του κεφίρ έχουν ακανόνιστο σχήμα και ανώμαλη επιφάνεια. Μοιάζουν με μικρές συμπαγείς μάζες κουνουπιδιού. Παρουσιάζουν ελαστικότητα στη δομή τους και πολλές φορές σχηματίζουν συσσωματώματα. Το χρώμα τους είναι λευκό έως υποκίτρινο και έχουν χαρακτηριστική όξινη γεύση. Οι κόκκοι του κεφίρ είναι αποτέλεσμα μίας συμβίωσης βακτηρίων και ζυμών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έχουν πάντα καθορισμένη δομή και συμπεριφέρονται ως ζωντανοί οργανισμοί. Αυξάνονται σε μέγεθος, πολλαπλασιάζονται και μεταβιβάζουν τις ιδιότητές τους στις επόμενες γενιές των κόκκων.
Στην πραγματικότητα, οι κόκκοι του κεφίρ αποτελούνται από μικρότερα τμήματα με την ίδια σύσταση και μορφολογία. Στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο φαίνονται πυκνά συνυφασμένα νημάτια που σχηματίζουν τη βασική δομή των κόκκων μέσα στην οποία παγιδεύονται οι μικροοργανισμοί.
Οι κόκκοι διατηρούνται σε γάλα υπό ψύξη για να χρησιμοποιηθούν σε επόμενο εμβολιασμό γάλακτος. Το κεφίρ είναι έτοιμο για κατανάλωση και διατηρείται στους 4οC για περιορισμένο χρόνο.
Το κεφίρ είναι ένα φυσικό τρόφιμο που περιέχει προβιοτικούς μικροοργανισμούς. Ως προβιοτικοί χαρακτηρίζονται οι ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι δρουν ευεργετικά στην υγεία του ανθρώπου. Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον για αυτά τα προβιοτικά είδη τόσο από τους επιστήμονες όσο και από τους καταναλωτές.



Τι περιέχει;
Περιέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, μέταλλα και αμινοξέα που βοηθούν τον οργανισμό του ανθρώπου στις λειτουργίες θεραπείας και συντήρησης. Οι πλήρεις πρωτεϊνες του κεφίρ, αφομοιώνονται ευκολότερα στο σώμα. Τα αμινοξέα του είναι γνωστά για τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.

Θρεπτική αξία
Ένα φλιτζάνι κεφίρ αποτελεί πηγή πρωτεΐνης, με 8 έως 11g/φλιτζάνι. Το κεφίρ παρέχει επίσης το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Α και το 25% της βιταμίνης D. Το Κεφίρ είναι επίσης μια καλή πηγή ασβεστίου, παρέχοντας στον οργανισμό περίπου το 30% της ημερήσιας απαιτούμενης ενεργειακής πρόσληψης/φλιτζάνι, με βάση μία τυπική δίαιτα αξίας 2.000 θερμίδων.
Προβιοτικά
Το κεφίρ περιέχει συγκεκριμένα βακτήρια, ωφέλιμα για την υγεία , τα οποία δεν τα βρίσκουμε στο γιαούρτι, συμπεριλαμβανομένων των Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, Acetobacter species, Streptococcus species, Saccharomyces kefir και Τorula kefir. Αυτοί οι ευεργετικοί μικροοργανισμοί συμβάλλουν την ενίσχυση της υγείας του πεπτικού συστήματος και παράλληλα εμποδίζουν την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηριδίων στο έντερο.
Βιταμίνες
Η βιταμίνη Κ και Β12, παράγονται στο έντερο και τα προβιοτικά που βρίσκονται στο κεφίρ συμμετέχουν στην παραγωγή των βιταμινών αυτών.

Ποιά είναι τα οφέλη του κεφίρ;
Η ιδιαιτερότητα του κεφίρ είναι ότι αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό περισσότερο από το γιαούρτι!
Καθαρίζει το έντερο, παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Η φυσική μικροχλωρίδα του κεφίρ περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι έχουν αντιμικροβιακή δράση έναντι των παθογόνων μικροοργανισμών, επαναποικίζουν το πεπτικό σύστημα και βοηθούν στην πέψη.
Επίσης, η κατανάλωση του κεφίρ βοηθάει στην καταπολέμηση των εντερικών διαταραχών, στην κινητικότητα του εντέρου, μειώνει το φούσκωμα και συμβάλλει σε ένα πιο υγιές πεπτικό σύστημα. Βοηθάει στην ισορροπία του εσωτερικού οικοσυστήματος ώστε ο οργανισμός να έχει καλύτερη υγεία.
Οι μικροοργανισμοί του κεφίρ υδρολύουν τις πρωτεΐνες και τη λακτόζη. Οι ευεργετικές ζύμες και τα φιλικά βακτηρίδια του κεφίρ καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης του γάλακτος. Έτσι είναι ιδανικό για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Οι μικροβιακοί πολυσακχαρίτες που παράγονται από τη μικροχλωρίδα του κεφίρ δεσμεύουν τοξικές ουσίες και έχουν την ιδιότητα να μειώνουν το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα προστατεύοντας έτσι από καρδιαγγειακές παθήσεις.
Σύμφωνα με έρευνες, το κεφίρ και η κεφιράνη (πολυσακχαρίτης του κεφίρ) έχουν εμφανίσει αντικαρκινική δράση.
Βοηθάει για μια ισορροπημένη τροφή.
Συμβάλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.
Ανακουφίζει όλες τις εντερικές διαταραχές, προωθεί την κίνηση των εντέρων με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα υγιέστατο πεπτικό σύστημα απαλλαγμένο από τη δυσκοιλιότητα.
Προσφέρει αφθονία ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, για την σωστή αύξηση των κυττάρων, τη συντήρηση του σώματος και την άφθονη ενέργεια.Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, Β1 και C. Άριστη πηγή βιοτίνης που βοηθά την αφομοίωση των άλλων βιταμινών Β από το σώμα.
Βελτιώνει καταστάσεις όπως η αναιμία.
Το Κεφίρ σαν «φυσικό φάρμακο» προλαμβάνει και καταπολεμά προβλήματα υγείας! Οι καρδιακοί, οι ρευματοπαθείς και οι πάσχοντες από χρόνιες εντερίτιδες ευνοούνται από τη λήψη του
Βοηθά στην πρόληψη και καταπολέμηση ασθενειών όπως αλλεργίες, αρθριτικά, εντερικά, κολίτιδες, ημικρανίες, στομαχικές διαταραχές
Βοηθά σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος, χρόνιες εντερίτιδες, ασθένειες νεφρών και συκωτιού.
Έχει διουρητικές ιδιότητες.
Υποβοηθά την ανάρρωση από διάφορες αρρώστιες και γενικά επιδρά ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό.
Είναι ένα άριστο διαιτητικό προϊόν με πολύ χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.
Αποτελεί ιδανικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα σπορ.
Με συχνή χρήση υποβοηθά την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης και της υπέρτασης.
Βοηθά στην επαναφορά του εσωτερικού οικοσυστήματος μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.
Συνιστάται ιδιαίτερα σε μωρά, εγκύους και ηλικιωμένους. Είναι εξαιρετική τροφή για έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν, για την τρίτη ηλικία και για τα άτομα με προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα. (Βοηθά τις γυναικείες οδύνες και τους ενοχλητικούς εμετούς των εγκύων)
Ελάττωση αυξημένης χοληστερόλης αίματος.
Βοηθά ανθρώπους που έχουν καταναλώσει αλκοολούχα ποτά να ανακουφιστούν και άτομα που έχουν μεθύσει να συνέλθουν γρήγορα
Ενώ λέγεται πως μπορεί να θεραπεύσει και να επουλώσει εξανθήματα κ εκζέματα τοποθετώντας κεφίρ επάνω στην πάσχουσα περιοχή.
Το Κεφίρ είναι δροσιστικό. Μπορούμε να ξεδιψάσουμε το καλοκαίρι πίνοντας μισό λίτρο την ημέρα
Είναι ανεκτό από όλους τους ανθρώπους, μπορεί να πίνετε από διαβητικούς και εξασθενημένα άτομα
Βοηθά στην καταπολέμηση της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας
Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι όταν λαμβάνεται προληπτικά έχει αντικαρκινική δράση. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «»Cancer Management and Research,» το Φεβρουάριο του 2011, βρέθηκε ότι το κεφίρ παρεμποδίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη των κακοηθών Τ-κύτταρων, τα οποία παίζουν ρόλο σε ορισμένους τύπους κυτταρικού καρκίνου.


Έλεγχος σωματικού βάρους
Ένα φλιτζάνι απλό κεφίρ περιέχει 150 θερμίδες και 8g λίπους, 5g εκ των οποίων είναι κορεσμένα. Εάν προσέχετε το βάρος σας, επιλέξτε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κεφίρ, καθώς ένα φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κεφίρ περιέχει μόνο 110 θερμίδες και 2 g λίπους, εκ των οποίων τα 1,5 g είναι κορεσμένα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Curtin της Αυστραλίας βρήκαν σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 ότι τα άτομα που κατανάλωναν πέντε μερίδες γαλακτοκομικών καθημερινά, σε υποθερμιδική δίαιτα, έχασαν περισσότερο βάρος και κοιλιακό λίπος από αυτούς που κατανάλωναν μόλις τρεις μερίδες γαλακτοκομικών ημερησίως. Ένα φλιτζάνι κεφίρ υπολογίζεται ως μία μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων.

Που μπορούμε να το προμηθευτούμε;
Πλέον και στην χώρα μας κυκλοφορεί στην αγορά και είναι πολύ εύκολο να το βρείτε.
Πέρα από το να το πίνετε, χρησιμοποιήστε το κεφίρ σε milk shake, λουκουμάδες, κρέπες, κέικ και σε συνταγές στη θέση της γιαούρτης.


_________________
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Μαίρη Γούβα
VIP woman
VIP woman
avatar

Ποντικός
Αριθμός μηνυμάτων : 23267
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009
Ηλικία : 57
Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κεφίρ, μεγάλης διατροφικής αξίας γαλακτοκομικό ρόφημα κατάλληλο για το έντερο, την πίεση, την αναιμία, την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την ουρολιθίαση, τον διαβήτη    Σαβ Νοε 19, 2016 9:19 am



Οδηγίες για παρασκευή κεφίρ στο σπίτι

Βάλτε 50 γραμμάρια κόκκους κεφίρ σε ένα γυάλινο βάζο. Προσθέστε 1/2 λίτρο γάλα της προτίμησής σας και κλείστε καλά το καπάκι.
Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες. Αν το θέλετε ποιο αραιό αφήστε το 12 ώρες.
Όσο πιο πολύ το άφήνετε τόσο πιο πηχτό και όξινη η γεύση θα γίνεται. Γενικά μην το αφήνεται πάνω από τρεις μέρες και λιγότερο από 12 ώρες. Φροντίστε επίσης να είναι μακριά απο το άμεσο ηλιακό φώς.
Περάστε το από πλαστικό σουρωτήρι (όχι μεταλλικό). Αυτό που θα περάσει είναι το πόσιμο κεφίρ, ότι μείνει στο σουρωτήρι είναι οι δραστικοί κόκκοι τους οποίους θα ξαναχρησιμοποιήσετε για την επόμενη καλλιέργεια.
Ξεβγάλτε καλά το βάζο, και τους κόκκους όπως είναι μέσα στο πλαστικό σουρωτήρι, με φρέσκο γάλα ή με κρύο νερό προσέχοντας να στραγγίσει καλά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία παρασκευής από την αρχή.

Πότε θα καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να το σουρώσετε και να το καταναλώσετε;
Ένα ενδεικτικό σημείο ότι το κεφίρ είναι έτοιμο προς κατανάλωση, είναι ότι οι σπόροι αρχικά μένουν ψηλά και επιπλέουν, ενώ όταν το ρόφημα αρχίζει να ετοιμάζεται, οι σπόροι πάνε στον πάτο. Συνήθως, θέλει από 1-2 ημέρες. Επίσης, αρχίζει να διαχωρίζεται το γάλα από το νερό, σαν να υπάρχει διαστρωμάτωση των υγρών. Το πόσο σύντομα θα συμβεί αυτό, εξαρτάται από την ποσότητα των σπόρων και από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αναπτύσσεται πιο γρήγορα τους θερμούς μήνες. Μόλις δείτε ότι αρχίζει να διαχωρίζεται το υγρό, το βάζετε στο ψυγείο. Μετά, αν θέλετε να το πιείτε σε θερμοκρασία δωματίου, το αφήνετε λίγο εκτός ψυγείου και σουρώνετε. Αν το βάλετε πρόωρα στο ψυγείο, θα καθυστερήσει πολύ να γίνει.
Πότε πρέπει να το χαρίσετε;
Όταν σε μισό λίτρο γάλα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, οι σπόροι έχουν γίνει πολλοί (4-5 κ. σ. και παραπάνω) τότε, ήρθε η ώρα είτε να μοιράσετε τους σπόρους σε 2 βάζα, είτε να χαρίσετε λίγο. Αυτό θα συμβεί περίπου σε ένα μήνα, αν το καλλιεργείτε συχνά.

Υπάρχει άλλος τρόπος συντήρησης;
Μπορείτε να φυλάξετε τους σπόρους στην κατάψυξη, αλλά για να επανέρθουν οι σπόροι στη φυσική τους κατάσταση, τους βάζουμε σε μικρή ποσότητα γάλακτος και αλλάζουμε συχνά το γάλα αυτό χωρίς να το πίνουμε για λίγες μέρες. Μετά από 4-5 μέρες, το κεφίρ μας θα πρέπει να έχει τη συνηθισμένη του μορφή και συμπεριφορά. Αν όχι, τότε δεν κάνει πια. Πολλοί λένε ότι δεν πρέπει να τους καταψύχετε, γιατί μπορεί να μην μπορείτε να τους επαναφέρετε.


Με την συνεχή καλλιέργεια ο αριθμός των κόκκων πολλαπλασιάζετε και, η τους αφήνετε και με την ίδια ποσότητα γάλατος θα γίνει πιο πυκνό η το απομακρύνεται. Δείτε στο παρακάτω βίντεο με πολύ απλό τρόπο την διαδικασία καλλιέργειας κεφίρ



Διαβάστε επίσης
Οι ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού. Βοηθήστε την δίαιτα σας τρώγοντας γιαούρτι


Η θρεπτική - διατροφική αξία που έχει το γάλα. Παγκόσμια ημέρα γάλακτος
Το κατσικίσιο γάλα συμβάλει στην θεραπεία του γαστρικού έλκους, της οστεοπόρωσης, της σιδηροπενίας, της αρτηριοσκλήρυνσης.






http://medlabgr.blogspot.com/2015/09/kefir.html

_________________
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Κεφίρ, μεγάλης διατροφικής αξίας γαλακτοκομικό ρόφημα κατάλληλο για το έντερο, την πίεση, την αναιμία, την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την ουρολιθίαση, τον διαβήτη
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
To Agkyrovoli :: Συνταγές :: Διατροφή - fitness-
Μετάβαση σε: